HOLLAND NORWAY LINES ER KONKURS – KONTAKT SGR

Dato

Det nederlandske selskapet Holland Norway Lines er konkurs, melder Børsen.no i dag, 4. september 2023. Det norske driftsselskapet er foreløpig ikke konkurs (sist oppdatert kl 12:50, 4. september 2023)

Holland Norway Lines er ikke medlem av det norske Reisegarantifondet. For å finne ut av dine rettigheter, og ev. fremsettelse av krav, må du kontakte Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) i Nederland.

SGR meldte 04.09.23 på sine hjemmesider at Holland Norway Lines BV ikke er medlem av det nederlandske fondet. Dette betyr at kunder som har reiseavtaler med dette selskapet, ikke kan regne med å få dekket forskuddsbetalingene av SGR.

SGR opplyser imidlertid at datterselskapet til Holland Norway Lines BV, HNL Reise BV, registrert under nummer 88855155 ved Handelskammeret, også vil bli begjært konkurs. HNL Travel BV er et SGR-medlem. Det opplyses om at disse kundene trolig kan ha rett til dekning under SGR-garanti. Det er imidlertid noe SGR må vurdere konkret i hvert tilfelle. 

SGR-garantien gjelder kun for pakkereiser, som i dette tilfellet består av transport og overnatting. Pakkereisene som bestilles på Holland Norway Lines nettside er organisert av HNL Travel BV. 

For å finne ut hvilket av de to nevnte reiseselskapene du har bestilt fra bes du sjekke fakturaen. Der skal det stå at reisen din er bestilt via HNL Travel BV. Kunder skal også ha mottatt en bestillingsbekreftelse hvor det under overskriften “betaling” står følgende:

HNL Travel BV er tilknyttet SGR. Alle våre pakkereiser inkluderer et obligatorisk SGR-bidrag på 5 euro per person.

Det opplyses av SGR at øvrige bestillinger dekkes ikke av SGR-garantien.


Vi i Reisegarantifondet har dessverre ikke andre opplysninger enn de som fremkommer enten på nettsiden til SGR eller nyhetsbildet for øvrig. Nedenfor finner du kontaktinfo:

Link: https://www.sgr.nl/english/
Tlf. nr.: (+31) 010 4146377
E-post: sgr@sgr.nl

siste
Nyheter

Tilsyn – Oppdatering mars 2024
Pakkereiseloven § 1, jf. § 42 oppstiller et lovpålagt krav...
KONKURS: SMARTREISER AS
12. mars 2024 ble det åpnet konkurs hos Smartreiser AS...
Tilsyn – Oppdatering februar 2024
Pakkereiseloven § 1, jf. § 42 oppstiller et lovpålagt krav...
TravelXpo, Reisegarantifondet og tilsyn
Den 13. og 14. januar ble TravelXpo avholdt av og...